Wervingscampagne en oriëntatietraject voor nieuwe instromers

Een wervingscampagne die het positieve beeld van de zorgsector uitlicht en meer mensen interesseert voor een baan in de ouderenzorg. Die gaat in 2024 van start. Met gerichte marketing die nieuwe doelgroepen aanspreekt, willen de organisaties de arbeidsinstroom naar de ouderenzorg vergroten. Daarnaast wordt er een oriëntatietraject ontwikkeld waarin mensen kennis kunnen maken met werken in de zorg.

arbeidsmarkt
bekwaam
marketing
ouderenzorg
samenwerking
vernieuwing
zij-instroom
Vaardigheden leren op eigen werkplek

Mensen willen graag doorgroeien en zichzelf blijven ontwikkelen in hun baan. In de zorgsector is deze behoefte niet anders. De veranderende arbeidsmarkt, digitalisering en technologie, en de behoefte aan praktische vaardigheden zijn belangrijke redenen voor onderwijsorganisaties én werkgevers om mee te ontwikkelen in deze verschuiving. 

leerconcept
leren
mbo
oordeelvrij
samenwerking
werken
werkplekleren
Meer werkplezier door beter omgaan met werkstress

Hoe zorg je dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven? Niet alleen is het behouden van medewerkers in de ouderenzorg een uitdaging, maar ook is het verzuim erg hoog. Daarom is het project Stress & Coping gestart. Doel van het project is het vergroten van mentale veerkracht van medewerkers en daarmee meer werkplezier te stimuleren.

coping
duurzaam
samenwerking
Stress
Veerkracht
Werkplezier
Voor en door de zorg: regie op zzp

De zorgsector doet vaak een beroep op zzp’ers. Dit komt door een hoog verloop en verzuim onder zorgmedewerkers en een stijgende krapte op de arbeidsmarkt. Er is een grote behoefte onder zorgorganisaties om meer regie op de kosten en kwaliteit van zzp-medewerkers te hebben, daarom is door een aantal leden van ZorgScala bedacht om een regionale zzp-pool op te zetten.

arbeidsmarkt
coördinatie
kartrekker
samenwerking
zorg
zzp
Stress & Coping

Het versterken van het copingsmechanisme bij stress van medewerkers in zorgorganisaties om de duurzame inzetbaarheid te verhogen.

app
Buddy
Cardia
Digitale buddy
LUMC
Mentale veerkracht
Oldael
onderzoek
Stress
Stress-buddy
SWZ
Veerkracht
vitaliteit
vitaliteitscafeteria
Data-driven innoveren in de ouderenzorg

De toekomstige zorgvraag van senioren inzichtelijk

data
Innovatie
klantreis
Nationale Zorgklas en verbinding ROC Mondriaan

In dit Webinar nemen zij je mee in de doelstellingen en in de eerste resultaten van het zorgdata project voor de Haagse regio.

Duurzame oplossing
Nationale Zorgklas
opleidingsaanbod
Platform
Subsidiemogelijkheden
Trainingsmogelijkheden
Regionaal Arbeidsmarktonderzoek

De huidige arbeidsmarkt in beeld in de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord.

arbeidsmarktcijfers
onderwijscijfers
onderzoek
werkgelegenheid
ZWconnect