Data-driven innoveren in de ouderenzorg

Om ook in de toekomst aan de zorgvraag van de Haagse ouderen te kunnen voldoen, hebben Cardia en Respect de handen ineen geslagen. Door middel van een data-analyse brengen zij de toekomstige zorgvraag van deze ouderen in kaart en anticiperen hierop in de bedrijfsvoering. Stichting Woonz is aangesloten bij dit onderzoek om Cardia en Respect te ondersteunen bij deze nieuwe manier van werken en draagt zorg voor de online externe analyse.

Doel is om te komen tot een optimale offline en online customer hulp/zorg-journey voor de senior in de Haagse regio met focus op preventie of uitstellen van (toenemende) zorgbehoefte. Hiermee wordt de kwaliteit van zorg en beleving van zorg verhoogd en de zorg budgetten in Haagse regio doelmatige en rechtmatige besteed. Deze doelstelling creëert kansen op micro, meso en macro niveau:
– Micro: Preventief inspelen op wensen en behoeften Haagse senior
– Meso: Bedrijfsprocessen en aanbod zorgaanbieders optimaliseren
– Macro: Herkennen van en inspelen op maatschappelijk trends

Het Zorgkantoor CZ ondersteunt dit project door transitiemiddelen vanuit het kwaliteitskader beschikbaar te stellen. ZorgScala voorziet in de optimale verbinding binnen de Haagse regio, door de resultaten en de tools te delen met de aangesloten organisaties. Hierdoor is het mogelijk om binnen ZorgScala een verbeterslag te maken in de wendbaarheid van de bedrijfsvoering en hierdoor voorbereid te zijn op de (toekomstige) zorgvraag. Daarnaast is het project toepasbaar voor de ouderenzorg in andere regio’s.

respect_logo
Thema
Arbeidsmarkt
Soort item
Projecten
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
data
Innovatie
klantreis