VPT-kennisdeling centraal tijdens inspirerende ochtend

Op 25 oktober 2023 was de kick-off van kennis- en informatiedeling rondom volledig pakket thuis (VPT) met 8 leden van ZorgScala Haaglanden. Ook Hadoks was aanwezig, zodat we direct deze belangrijke verbinding met de Haaglandse huisartsen konden leggen.

Naast elkaar leren kennen zijn we natuurlijk de inhoud ingedoken van diverse thema’s die relevant zijn voor de ontwikkeling van VPT. Denk aan ongeplande zorg, voorlichting van cliënten en stakeholders, maaltijdverzorging en logeeropvang.

Vervolg in januari

De deelnemers vonden deze sessie over VPT nuttig en verrijkend. Door van elkaar te leren en samen te werken komen we allemaal verder! Ter plekke besloten ze daarom om dit structureel in te richten en in januari 2024 weer bij elkaar te komen.

ZorgScala dankt de volgende organisaties voor de waardevolle input, zowel in de voorbereiding als tijdens deze kick-off: WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), HWW zorg, SWZ Wassenaar | Sowiezo de beste zorg, Stichting Eykenburg, mr. L.E.Visserhuis, RESPECT Zorggroep, Florence, Oldael, Stichting Johannahuis, Cardia, Saffier. En ook Quinten de Coo voor de voorbereiding en begeleiding.

Kennisconnectie

Deze kennisdeling is onderdeel van de Kennisconnectie Haaglanden. De Kennisconnectie is in ontwikkeling bij ZorgScala, waarbij de focus ligt op het bij elkaar brengen van collega’s uit de praktijk van de verschillende ouderenzorgorganisaties. Deze manier van kennisdelen gaan we gebruiken voor de zorguitdagingen van nu, zoals VPT, maar ook van de toekomst. Wil je meer weten of de volgende keer aansluiten? Lees alle informatie over de Kennisconnectie.

Thema
Zorg thuis in de wijk
Soort item
Nieuws
Thema tags
zorg thuis
Trefwoorden
langdurige zorg
VPT