Data-driven innoveren in de ouderenzorg

Data als bron voor innovatie, dat is de gedachte bij dit project waar aanbieders in de ouderenzorg – Cardia en Respect – elkaar vinden. Gefinancierd door CZ zorgkantoor Den Haag en ondersteund door een bureau met de nodige expertise, wordt in een proeftuin van maximaal twee jaar  gekeken hoe goed gebruik van data kan leiden tot verbetering van dienstverlening en processen.

Met behulp van data-analisten wordt data uit de verschillende interne software systemen geanalyseerd en gekoppeld om hieruit interessante informatie te filteren. Denk bijvoorbeeld aan het ‘zorgpad’ dat een cliënt doorloopt vanaf bijvoorbeeld aanmelden bij de fysiotherapie tot en met eventuele opname in een verpleeghuis. Op deze manier kan wellicht beter worden voorspeld welke zorgcapaciteit er op welk moment nodig is waardoor zorgpersoneel beter kan worden ingezet. Daarnaast kan data bijvoorbeeld mogelijk helpen bij het efficiënter plannen van zorgroutes.

Naast data gedreven werken, wordt ook ervaring opgedaan met agile werken zodat snel en goed dataproducten kunnen worden opgeleverd. Het derde doel van dit project, is de resultaten en inzichten delen met de regio.

Benieuwd naar de voortgang en resultaten van dit project? Bekijk ons rapportagedashboard.

respect_logo
Thema
Innovatie & technologie
Soort item
Projecten
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
data
Innovatie
klantreis