Zorgmedewerkers moedigen vaccinatie aan middels actie #iklaatmevaccineren

Sinds vorige week is ook in Nederland het vaccinatieprogramma officieel gestart en de zorgmedewerkers staan bovenaan de lijst. Toch brengt het vaccin twijfels met zich mee. Twijfels die er niet zijn bij Azmi Alubeid, Vitaliteitscoach bij HWW zorg. In de actie #iklaatmevaccineren laten Azmi en andere zorgmedewerkers zien waarom zij zich wel laten vaccineren.

“Ik laat mij vaccineren omdat ik iedereen inclusief mijzelf een corona vrij leven wens.” Aldus Azmi Alubeid. Al vanaf dag 1 is Azmi groot voorstander van het vaccinatieprogramma, maar proeft ook twijfels bij zorgmedewerkers in het land. En hoe overtuig je je collega’s? Op een positieve manier. Middels de actie #iklaatmevaccineren wordt sinds 1 januari opgeroepen een foto te delen met daaronder jouw motivatie om je te laten vaccineren. Een foto van jezelf, met de handen in de hartvorm en het mondmasker op, refererend aan het hart voor de zorg.

Positiviteit

Janina van der Zande, Adviseur Marketing en Communicatie bij HWW zorg sloeg meteen aan bij het idee van Azmi. “Met deze actie willen we mogelijke angsten voor het vaccineren bij zorgmedewerkers weghalen, ze motiveren zich te laten vaccineren en vooral op een positieve manier vertellen waarom hun collega’s zich wel laten vaccineren. De actie wordt breed gedragen; foto’s en quotes van artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, psychologen en fysiotherapeuten, etc hebben we tegemoet mogen zien en op social media gezet. Ook ons bestuur steunt deze actie van harte.” Verwacht wordt dat in de komende periode nog meer foto’s worden gedeeld, met ieder een eigen motivatie tot vaccineren.

Verbinding in de regio

Met de actie #iklaatmevaccineren laat de VVT sector in regio Haaglanden andermaal zien de verbinding met elkaar te vinden. Men helpt elkaar. Een idee ontstaan op de werkvloer van HWW zorg, wordt gedragen door Florence, WZH, Saffier en Stichting Eykenburg. Zo maakt men met elkaar een positief statement.

Deelnemen?
Deelnemen aan de #iklaatmevaccineren is heel eenvoudig. Maak of laat een foto van jezelf maken met de handen in hartvorm en mondmasker op. Plaats deze foto plus een quote waarom jij je wilt laten vaccineren op social media met de hashtag #iklaatmevaccineren.

Thema
Arbeidsmarkt
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
innovatie
Trefwoorden
#iklaatmevaccineren
corona
vaccinatie
vaccinatieprogramma