Wzd-wijzer leert teams meer over zorg en dwang

Zorg verleen je iedere dag. Je wilt het beste doen voor je cliënt. Maar soms weigert iemand jouw zorg. Of kan je cliënt zelf niet beslissen of het nodig is. De Wet zorg en dwang regelt wat je dan kunt doen. Maar hoe doe je dat samen met jouw collega’s?

Daarvoor is de Wzd-wijzer ontwikkeld. Samen met je collega’s ga je aan de slag met allerlei leuke praktijkopdrachten over de Wet zorg en dwang. Met behulp van interactieve video’s, quizzen en herkenbare praktijksituaties ga je samen met je collega’s het gesprek aan over goede kwaliteit van zorg.

HOE WERKT DE WZD-WIJZER?

  1. Vorm met een aantal collega’s een team. Kies daarna 1 organisator die jullie aanmeldt voor de leeromgeving. Je krijgt een aantal handige tips en je wordt geholpen met de voorbereidingen. Want een goed begin is het halve werk!
  2. De organisator bereidt de opdrachten voor. En plant een moment in met het team om gezamenlijk aan deze opdrachten te werken.
  3. Misschien zijn er routines in je werk geslopen, waardoor je je niet realiseert dat het anders kan. In de teamopdrachten ontdek je wat onvrijwillige zorg is en leer je afwegingen te maken in de praktijk. Samen staan we stil bij zorg en dwang.

Bekijk ook de video over de Wzd-wijzer:

beeldmerk-wet-zorg-en-dwang
Thema
Regionale afstemming zorg
Soort item
Nieuws
Thema tags
langdurige zorg