WijkLeerbedrijf Den Haag

In Den Haag zijn twee WijkLeerbedrijven, het WijkLeerbedrijf Den Haag Schilderswijk en het WijkLeerbedrijf Den Haag Centrum. De WijkLeerbedrijven zijn opgericht om informele hulp aan mensen in de wijk te bieden en om mensen op te leiden voor een baan als huishoudelijk medewerker in de thuiszorg of huiskamerassistent in het verpleeghuis. Het idee is simpel. Hagenaars die een uitkering ontvangen van de gemeente Den Haag en graag in de zorg willen werken, kunnen zich aanmelden bij het WijkLeerbedrijf. Daarna volgt er een intakeprocedure. Als die positief is mogen ze starten. Tijdens de opleiding doen ze vervolgens praktijkervaring op die aansluit bij hun mbo-opleiding assistent zorg. Zij zijn buurtbewoners graag van dienst bij alle mogelijke activiteiten thuis of in de buurt. Per jaar leveren de WijkLeerbedrijven hiermee meer dan 20.000 uur informele hulp. En daar wordt iedereen beter van!

De deelnemers zijn 4 dagen per week bezig. Ze krijgen 2 dagen per week les van het ROC op het WijkLeerbedrijf, en lopen 2 dagen per week informele stage bij buurtbewoners thuis. Na een half jaar gaan de deelnemers ook stage lopen bij een thuiszorgorganisatie of in een verpleeg- of verzorgingshuis. Als het hen, en de werkgever, bevalt kunnen ze na afloop van de stage aan het werk bij deze organisatie.

Als de opleiding afgelopen is, na een jaar, ontvangen de deelnemers hun diploma en gaan zij aan het werk.

Kijk voor meer informatie op https://calibrisadvies.nl/projecten/wijkleerbedrijf-den-haag-schilderswijk/ of neem contact op met Anneke Egger: a.egger@calibrisadvies.nl / 06-51458135

Thema
Arbeidsmarkt
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
informele hulp
opleiding
praktijkervaring
WijkLeerbedrijven