V&VN vraagt in tweede kamer aandacht voor de wijkverpleging

V&VN-voorzitter Gerton Heyne sprak op maandag 12 oktober tijdens een hoorzitting over de langdurige zorg tot de commissie VWS van de Tweede Kamer. De Tweede Kamer wil weten hoe het staat met het coronavirus. Naast V&VN waren ook andere branche- en beroepsverenigingen uitgenodigd voor de hoorzitting.

Gerton Heyne uitte zijn zorgen over het falende testbeleid en over de situatie in de wijk. Niet alleen maken verpleegkundigen en verzorgenden zich grote zorgen over het oplopende ziekteverzuim in de wijk. Het is ook zorgwekkend dat er geen goed landelijk beeld is van de situatie in de wijk. Zo ontbreken de wijkverpleging en de extramurale zorg nog steeds in het corona dashboard. De besmettingen in verpleeghuizen worden eindelijk bijgehouden. Voor de wijk ontbreekt dat, net als enig overzicht van de verschraling van zorg daar.

Heyne deed daarop een beroep op de politiek om – verder dan het recente OMT advies gaat – het advies voor preventief gebruik van mondneusmaskers in álle sectoren van V&VN en de vakbonden te steunen. “Er is een Kamerbrede steun voor preventief gebruik in de verpleeghuizen. Regel dit ook voor alle sectoren in de zorg,” aldus Heyne.

Het hele verhaal teruglezen of het hele verhaal terugkijken? Klik dan rechts

 

 

Thema
Regionale afstemming zorg
Soort item
Nieuws
Thema tags
langdurige zorg
Trefwoorden
commissie VWS
De Tweede Kamer
OMT
V&VN-voorzitter
wijkverpleging
ziekteverzuim