Terugblik op online banen- en oriëntatieweek ‘Ontdek de Haagse ouderenzorg’

Een primeur van Zorgscala… alle VVT instellingen en de regionale samenwerkingspartners van RAAK/VVT Haaglanden organiseerden gezamenlijk van maandag 1 maart t/m vrijdag 5 maart de eerste online banen- en oriëntatieweek voor de VVT Haaglanden. een korte terugblik op een succesvolle primeur!

Een eerste terugblik………

Vrijdag 26 februari gingen op www.ontdekdehaagseouderenzorg.nl de deuren open. In dit weekend werd het platform al bijna 4.500 keer bezocht en boekten de eerste 54 deelnemers hun één-op-één sessie. Op 5 maart na afloop van de online banen- en oriëntatieweek is het platform in totaal ruim 6.500 keer is bezocht. Daarvan waren er 3.700 unieke bezoekers. Maar liefst 325 geïnteresseerde kandidaten woonden online livesessies bij en boekten een één op één sessie met één van de deelnemende VVT instellingen/partners RAAK VVT. De komende tijd wordt de “eindopbrengst” in kaart gebracht en evalueren we de opbrengsten en aanpak van de week met alle instellingen/partners RAAK VVT. Hierbij betrekken we ook de ervaringen en feedback van (een deel van) de bezoekers.

Enkele ervaringen….

‘’Indrukwekkend hoe in een paar weken een goed platform met een professionele uitstraling is opgezet. Ook positief om de krachten te bundelen met collega zorgaanbieders voor dit initiatief. Dit platform kunnen we ook goed inzetten voor toekomstige online evenementen.”- Marlies van Weeren, Adviseur Werving en Selectie HWW zorg

“Wat een leuke kandidaten kwamen voorbij! Afkomstig uit andere landen, wie geeft ze een kans als werkgever? Zorgen wij voor de taal en het leertraject!”- Flora van Eck, Directie Zorg en Welzijn ROC Mondriaan

“Blij verrast over het aanbod van kandidaten die wij tijdens deze week gesproken hebben. Dit platform is een toegankelijke manier voor zowel mensen die zich aan het oriënteren zijn voor de zorg, als voor zorgprofessionals die zich verder willen ontwikkelen. Vanuit hier kunnen we gezamenlijk verder bouwen vanuit de sector.“ – Mendi Hundman, Adviseur Werving & Selectie WZH

Een korte voortuitblik…..

De banen- en oriëntatieweek is gesloten, maar het platform staat nog live. Belangstellenden hebben voorlopig nog de mogelijkheid zich te laten informeren op alle organisatiepagina’s. In gesprek met alle deelnemende organisaties nemen we een gezamenlijk besluit over de toekomstige gezamenlijke wervings- en oriëntatie acties en toekomstige gebruik van het platform en de eigen informatiepagina’s.

Annouk van Es, Projectleider RAAK, kijkt tevreden terug op een 1e editie. “De pilot is geslaagd. De komende periode zullen we evalueren en kijken hoe we zaken gezamenlijk kunnen optimaliseren om meer aandacht te krijgen voor onze prachtige sector.”

In april geven we een follow-up op dit nieuwsbericht, met meer resultaten en cijfers. Hou daarvoor de website en onze social media kanalen in de gaten.

Thema
Arbeidsmarkt
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
instroom
Contactpersoon