Serious game ‘Infectionary’ over hygiëne en infectiepreventie

Vergroot jouw kennis over hygiëne en infectiepreventie met de serious game ‘Infectionary’, ontwikkeld door het team Infectieziekten van GGD Twente. Infectionary vergroot op een leuke manier de kennis van zorgmedewerkers over hygiëne en infectiepreventie. Ook draagt deze leermethode bij aan gedragsverandering bij medewerkers. Het spel is gratis beschikbaar voor zorgorganisaties. Voor deelname aan deze serious game staan twee accreditatiepunten.

Trailer serious game Infectionary

Bekijk onderstaande trailer over de serious game Infectionary.

Leer een uitbraak voorkomen

In het spel verzorgt de speler cliënten in verschillende levels. Draagt de cliënt een MRSA-bacterie bij zich? Of is hij getroffen door het norovirus? Dan is het van belang op het juiste moment de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen (handschoen, schort en een mondneusmasker) en pas op de juiste momenten handhygiëne toe. Zo verklein je de kans op verspreiding van bacteriën en virussen en kan een uitbraak voorkomen worden.

Diverse scenario’s worden afgewisseld met uiteenlopende vragen. Spelers krijgen direct feedback op het gegeven antwoord. Met de behaalde punten spelen ze een spel waarbij ze bacteriën wegspelen.

Wat levert het op

Uit onderzoek blijkt:

  • 77% van de spelers heeft meer kennis over hygiëne en infectiepreventie.
  • 54% van de spelers gaat anders handelen.
  • spelers waarderen Infectionary met een rapportcijfer 7,0.

Voor wie is Infectionary bedoeld

Het spel is bedoeld voor verzorgenden MBO niveau 1, 2 en 3 en verpleegkundigen MBO niveau 4 en HBO niveau 5, werkzaam in verpleeghuizen, woonzorgcentra en kleinschalige woonvormen en in de wijkverpleging.

Interesse in gebruik van de serious game?

Infectionary is gratis beschikbaar voor verpleeghuizen, woonzorgcentra, kleinschalige woonvormen en thuiszorgorganisaties. De kosten zijn gesubsidieerd door VWS-subsidie van het ABR-zorgnetwerk Euregio-Zwolle. Wel moet de zorgorganisatie een licentieovereenkomst en een gebruikersovereenkomst aangaan met GGD Twente.

Thema
Regionale afstemming zorg
Soort item
Nieuws
Thema tags
langdurige zorg
Trefwoorden
gedragsverandering
hygiëne
infectiepreventie
Infectionary
kennis
leermethode
mbo
serious game
spel