Schuif aan: de Kleurrijke Zorgtafel

Schuif aan: Cultuursensitieve Ouderenzorg in Haaglanden

Weet jij hoe je met stokjes eet? Of zet je liever een vork in de stamppot? Misschien is slurpen een compliment voor de kok? Zo verschillend als onze tafelmanieren, zo divers zijn ook de zorgbehoeften van ouderen in de regio Haaglanden. Daarom nodigen we je uit om op 1 oktober aan te schuiven aan onze Kleurrijke Zorgtafel.

Verwacht geen formeel diner met strikte etiquette, maar een open en inspirerend gesprek over hoe we ouderenzorg kunnen afstemmen op culturele achtergrond en persoonlijke wensen. Hoe zorgen we ervoor dat alle ouderen passende zorg krijgen, zowel thuis als in het verpleeghuis?

Wat staat er op het menu?

  • Proeven van nieuwe ideeën: ontdek hoe zorgprofessionals, vrijwilligers, migrantenorganisaties en andere betrokkenen denken over cultuursensitieve zorg – van interculturele zorg tot de rol van familie en gemeenschap.
  • Verschillende smaken, één doel: we bespreken praktijkvoorbeelden en delen ervaringen die leiden tot betere zorgoplossingen.
  • Actieplan als toetje: het blijft niet bij praten – we maken samen plannen om de ouderenzorg inclusiever te maken.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor zorgprofessionals, vrijwilligers, migrantenorganisaties, ervaringsdeskundigen en iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in de ouderenzorg in een steeds meer diverse samenleving. Wil je jouw ervaringen delen, inspiratie opdoen en samenwerken? Dan is deze bijeenkomst voor jou!

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door CZ zorgkantoor en Gemeente Den Haag. Deelname is gratis en inclusief lunch – misschien proef je wel iets nieuws!

Wanneer?

1 oktober 2024, van 10:00 tot 14:00 uur

Waar?

JulianaPlaza, Den Haag

Heb je zin in een goed gesprek rondom een kleurrijke tafel? Meld je dan hier aan. We streven naar een diverse groep deelnemers, maar vanwege een maximum aantal plaatsen kan het zijn dat je op de wachtlijst komt. Na aanmelding ontvang je het programma.

Rest ons nog één ding te zeggen: aan tafel!

Thema
Zorg thuis in de wijk
Soort item
Nieuws
Thema tags
zorg thuis
zorgvernieuwing
Trefwoorden
cultuursensitief
diversiteitsensitief
langdurige zorg
samen
VPT
zorgvernieuwing