‘Nieuw platform ‘Ontdek de Haagse Ouderenzorg’ draagt bij aan positieve beeldvorming sector’

DEN HAAG, 19-01-2022 – Werken in de ouderenzorg. Het is voor velen een prachtige branche en een zinvolle carrière. Toch hebben veel mensen een verkeerd beeld van de sector en wordt de informatie over het werken in de ouderenzorg versnipperd aangeboden. Met het gloednieuwe platform ontdekdehaagseouderenzorg.nl willen 13 zorginstellingen, Zorgscala, het UWV én 3 opleiders in samenwerking met de gemeente Den Haag daar verandering in brengen. 

Het platform ‘Ontdek de Haagse Ouderenzorg’ geeft geïnteresseerden waaronder studenten, zij-instromers, herintreders handvatten om de ouderenzorg snel of beter te leren kennen. Deze unieke digitale omgeving zorgt ervoor dat men in één oogopslag eenvoudig alle informatie kan ophalen over studiemogelijkheden, de arbeidsmarkt of een carrière switch binnen de Haagse Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT). Ook docenten, vrijwilligers en intermediairs vinden hier nuttige informatie.

Ontdek de Haagse Ouderenzorg biedt veel mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een Virtual Reality experience van Oudtopia om zo te ervaren hoe het is om oud te zijn. Het gezamenlijke onboardings programma van de zorginstellingen biedt nieuwe medewerkers de mogelijkheid eenvoudig extra kennis en vaardigheden aan te leren. In de gezamenlijke kalender staan de meeloopdagen en evenementen vermeld. Als laatste is er een uitgebreid trainingsaanbod te vinden, bijvoorbeeld over vitaliteit en privé/werk balans voor medewerkers.

Annouk van Es van Zorgscala: “Voorheen was de informatie over de Haagse VVT wel te vinden, maar werkzoekenden en geïnteresseerden moesten daarvoor verschillende websites raadplegen. Met dit platform hebben we onze krachten gebundeld en met een prachtig resultaat! Het gebruiksvriendelijke platform heeft een unieke stemwijzer en brengt je snel in contact met de organisaties. Met alle kansen die de arbeidsmarkt momenteel kent, biedt het de unieke mogelijkheid de Haagse ouderenzorg in één oogopslag te ontdekken.”

Aangesloten organisaties
Het platform ‘Ontdek de Haagse Ouderenzorg’ is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Florence, Evita Zorg, Stichting Eykenburg, Saffier, Kessler Stichting, HWW zorg, WZH, Cardia, Respect Zorg, Zorggroep Oldael, SWZ, ROC Mondriaan, mboRijnland, Haagse Hogeschool, UWV, Oudtopia, Zorg en Welzijn Plein en de Gemeente Den Haag.

Thema
Arbeidsmarkt
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
odhoz
ouderenzorg
Platform
Contactpersoon