Onderzoeksrapport Loopbaangericht Leven Lang Ontwikkelen

In onze moderne samenleving wordt een beroep gedaan op mensen om zich een leven lang te ontwikkelen. Ontwikkeling wordt gestuurd door persoonlijke doelen en doelen in de omgeving.

In de huidige, moderne samenleving wordt steeds meer een beroep gedaan op mensen om zich een leven lang te ontwikkelen. In de studie van Prof. Dr. M. Kuijpers en dr. A. Draaisma zijn zij op zoek gegaan naar perspectieven op een leven lang ontwikkelen en onderzochten zij de relatie tussen het economisch en het zingevingsperspectief. Daarnaast is er gekeken naar het tijdsperspectief: de mate waarin de ontwikkelingsmogelijkheden en -behoeften zich richten op het heden en de toekomst. Het doel van de studie is om de dialoog op gang te brengen over de uitgangspunten van een leven lang ontwikkelen ter versterking van beleid en praktijk.

In dit rapport luidt de centrale onderzoeksvraag: hoe wordt ‘leven lang ontwikkelen’ in organisaties vormgegeven in visie, borging en uitvoering, en hoe kan dit worden versterkt? De resultaten van deze centrale vraag zijn te vinden in het volledige rapport. Deze kunt u terugvinden onder de knop downloaden rechtsonder.

Thema
Arbeidsmarkt
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
loopbaangericht
onderzoeksrapport
ontwikkelen
Contactpersoon