kan technologie zorgen voor meer menselijkheid in de zorg? (podcast)

Meer Mens..

Hoe is het om te leven met een stoma? Wat zijn de ontwikkelingen in de diabeteszorg? En hoe is het om mantelzorger te worden van je geliefde met MS? Deze en andere interessante vragen worden op toegankelijke wijze besproken in de podcastserie Meer Mens, gemaakt in opdracht van Mediq.

Mediq is een Nederlandse organisatie met een behoorlijke geschiedenis. Mediq werd in 1899 opgericht als: Onderlinge Pharmaceutische Groothandel (OPG), een coöperatieve inkooporganisatie die werd gestart door 91 apothekers. Zij wilden samen grondstoffen voor geneesmiddelen inkopen en grip op de kwaliteit krijgen.  Inmiddels is Mediq echter meer dan een farmaceutische groothandel. De organisatie levert niet alleen materiaal, maar heeft ook oog voor degene die het nodig heeft. Zo heeft Mediq allerlei innovaties ontwikkeld voor mensen met dementie. De stomaverpleegkundigen van Mediq kunnen mensen met een zorgvraag en zorgprofessionals goed adviseren. Ook doet de organisatie veel voor mensen met diabetes.

En nu is er dan ook Meer Mens, de podcastserie. Ik heb de vijf podcasts geluisterd en wil ze jullie van harte aanbevelen. De verhalen spreken tot de verbeelding. Je wordt er stil van en als zorgprofessional word je ook een spiegel voorgehouden.

Aflevering 3:

Technologie en empathie klinken natuurlijk als tegenpolen. Of kan technologie juist zorgen voor meer menselijkheid in de zorg? Dat onderzoekt de podcast ‘Meer mens’. Aflevering 3 gaat over de ontwikkelingen in de zorgtechnologie. Wat kan er al? Wat klinkt nu nog als science fiction, maar is binnenkort werkelijkheid? En waar dromen patiënten zelf van?

luister de aflevering  hier.

 

Thema
Zorgvernieuwing & technologie
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
digitaliseren
empathie
innoveren
luisteren
mediq
meermens
podcast
technologie
zorgtechnologie
Links
Podcast