Haagse VVT zet zorgpersoneel in het zonnetje

Woensdag 12 mei, Dag van de Verpleging. Een jaarlijks terugkerende dag waarop een extra blijk van waardering wordt uitgesproken naar al het zorgpersoneel in Nederland. In verband met de werkdruk dankzij corona wordt er bij sommige organisaties in de regio Haaglanden extra uitgepakt. We zoomen in op deze speciale dag samen met Branca van Swinderen (Stichting Eykenburg), Gigi Halley (Cardia).

‘Jullie zijn toppers’. Met die slogan speciaal gedrukt op shirtjes ontvangt Branca met een aantal collega’s alle zorgmedewerkers (700+). Inclusief rode loper en ballonnenbogen wordt er dit jaar extra uitgepakt. Branca: “Alle nachtdiensten krijgen een ontbijtje. De ochtenddienst wordt opgewacht om 6:45 uur met een presentje en pepermunt hartjes cadeau. En dat alles met het liedje ‘Je bent een toppertje’. Uiteraard worden ook onze collega’s van de avonddienst zo ontvangen! Naast het ontvangst, krijgen alle medewerkers ook nog een mooi cadeau namens het management.”

Zo ook Cardia, die dit jaar speciaal voor alle medewerkers (900+) een presentje hebben geregeld. Gigi: “Achter de schermen zijn we ook hard bezig geweest met een secret project. Wij hebben buiten de zorgmedewerkers om een video gemaakt samen met een aantal bewoners. In deze video bedanken de bewoners de medewerkers voor alle goede zorgen. Die video hebben wij afgelopen woensdag verspreid via de mail en op onze social media kanalen geplaatst.”

Ook Zorgscala heeft deze dag aangegrepen om een grote blijk van waardering uit te spreken naar de medewerkers in de Haagse VVT. Annouk van Es, projectleider Zorgscala/RAAK VVT: “Veel waardering voor de hoe de Haagse VVT zich hard maakt voor kwalitatief goede zorg. Dat zie ik terug in alle lagen van de verschillende zorgorganisaties.”

 

Thema
Arbeidsmarkt
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
innovatie
Trefwoorden
12 mei
dag van de verpleging
waardering