Een kijkje in de keuken van de Nationale Zorgklas

Branca van Swinderen, sinds vijf jaar recruiter bij Stichting Eykenburg, heeft in haar dagelijkse werk veel te maken met personeelstekort. Dat dit vooral tijdens de corona crisis een terugkerend struikelblok is weet Branca als geen ander. Te midden van de corona crisis werd Branca gebeld met de vraag of zij nieuwe medewerkers wou plaatsen bij Eykenburg, geschoold vanuit de Nationale Zorgklas. Haar antwoord? ‘Hoeveel kan ik er krijgen?’.

In een ideaal scenario waren er direct 25 nieuwe medewerkers via de Nationale Zorgklas bij Eykenburg aan de slag gegaan, maar helaas was dit niet mogelijk. Na veel voorbereidend werk was het in augustus dan eindelijk zo ver. Twee KLM-werknemers stapten bij Eykenburg binnen. Vanwege de corona crisis kon KLM hen geen werk bieden en kozen zij voor omscholing via de Nationale Zorgklas. Bekijk meer over het project. 

Branca vertelt in het hele artikel meer over de dankbaarheid bij de cliënten en het aanpassingsvermogen van de nieuwe gezichten. Daarnaast onderzoekt Branca momenteel samen met één geplaatste medewerker de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen binnen de zorg via een vervolgopleiding.

De Nationale Zorgklas is blij met ervaringen als die van Branca. Met dit als extra middel kunnen we stap voor stap de arbeidskrapte in de zorg verminderen.

Ook meedoen? Neem makkelijk contact op via info@nationalezorgklas.nl!

Thema
Arbeidsmarkt
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
innovatie
instroom
Trefwoorden
behoud
instroom
KLM
Nationale Zorgklas
omscholing
personeelstekort
recruiter
ROC
Stichting Eykenburg
Contactpersoon

Branca van Swinderen

b.vanswinderen@eykenburg.nl