Digivaardig in de zorg

Medewerkers van zorgorganisaties krijgen in hun werk onvermijdelijk te maken met digitale technologie. De verschillende digitale toepassingen zijn belangrijk en horen bij de zorg van nu en in de toekomst. Ze kunnen het werk gemakkelijker maken en de werkdruk verlagen, wat in deze tijd met personeelsschaarste erg belangrijk is. De ervaring leert dat een deel van de zorgprofessionals nog niet goed met alle digitale technologie overweg kan. Nuttige digitale toepassingen in de zorg worden daardoor nog niet optimaal ingezet. Een goede reden om aan de slag te gaan met een landelijke kennissite waarop zorgmedewerkers digitale vaardigheden kunnen trainen.

In april 2019 is de website https://www.digivaardigindezorg.nl/ gelanceerd, met een speciale aparte pagina voor de Verpleeghuiszorg & Thuiszorg: https://www.digivaardigindezorg.nl/vvt/.

Werk op de website aan basisvaardigheden die iedereen nodig heeft om te kunnen werken in de zorg. Leer handig en snel werken met je telefoon of tablet. Hoe kan je social media gebruiken binnen je werk? Een aantal voorbeelden van de trainingen die worden aangeboden op het platform.

Begin vandaag nog met een ontwikkelde Zelftest zodat je een goed beeld krijgt van je vaardigheden op het gebied van kennis, handelingen en programma’s die nodig zijn om de basale digitale werkzaamheden te kunnen verrichten. KLIK HIER.

 

Eind 2020 maakt het Ministerie verschillende subsidiemogelijkheden bekend. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

 

Thema
Arbeidsmarkt
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
basisvaardigheden
digitale technologie
Digivaardig
Zelftest
zorgorganisaties
Links
nieuws