Design Thinking in a nutshell

EEN LEUKE EN SNELLE MANIER OM DE ZORG RADICAAL BETER TE MAKEN

Datum: 25-11-2020 | Tijd: 15-16.30 uur | Virtueel via Zoom

 

Design thinking is een creatieve, mensgerichte manier voor het ontwerpen van innovatieve producten of diensten. Deze wordt al jaren gebruikt, niet alleen in de creatieve sector, maar ook in het bedrijfsleven. Google en Uber zijn er groot mee geworden. Wat kunnen we hiervan opsteken in de zorg en hoe pak je zoiets aan?

In de zorg noemen we het ‘Creatief Mensgericht Ontwerpen’. Het is een methode om baanbrekende veranderingen te bedenken, bij gebruikers uit te testen en te evalueren, zonder dat dit een grote investering in tijd of geld kost. De methode is mensgericht en maakt optimaal gebruik van ons creatieve vermogen!

Roos Trooster, senior adviseur en trainer bij Planetree, neemt je mee in de snelle en vooral leuke wereld van design thinking. Aan de hand van voorbeelden laat zij je zien én ervaren hoe het werkt en wat je ermee kan bereiken. Maak van deze unieke kans gebruik om deze succesvolle methode te leren kennen en te ervaren hoe waardevol deze is voor innovaties in de zorg.

 

Wat neem je uit deze workshop mee?

• Je maakt kennis met een innovatieve manier voor het anders inrichten en nog beter maken van de zorg.

• Ervaring hoe het is om te werken met tools die rekening houden met de beleving en gevoelens van je cliënten.

• Enthousiasme om misschien ook in jouw organisatie te laten kiezen voor design sessies voor oplossingen bij hardnekkige uitdagingen.

Voor: zorgverbeteraars, zorgmanagers, kwaliteitsexperts, beleidsadviseurs, kwaliteitsverpleegkundigen, iedereen die de zorg verder wil ontwikkelen…

 

Zin om mee te doen?

Schrijf je dan in voor deze virtuele workshop die op 25 november om 15 uur, via Zoom, gehouden wordt. De workshop duurt 1,5 uur. Je ontvangt ca een week van tevoren de link voor je deelname. Aanmelden? klik hier!

 

Namens de Community of Practice

Aveliene Kool, Nickie van der Wulp, Elisabeth de Vries en Annemieke Dalenberg

 

Bekijk de uitnodiging 

Thema
Zorgvernieuwing & technologie
Soort item
Nieuws
Thema tags
innovatie
instroom
langdurige zorg
Trefwoorden
Creatief Mensgericht Ontwerpen
design thinking
innovatie