Masterclass Duurzame Innovatie

De eerste dagen Masterclass zitten er op. Medewerkers van Zorgscala leden Saffier, Cardia en Respect en medewerkers van andere organisaties in de Haagse regio leren in zeven dagen hoe zij betrokkenheid kunnen organiseren bij verandering en verbetering. De kern is dat innovatie pas succesvol is, als de verandering gebaseerd is op ervaringen. In samenwerking gaan de medewerkers vorm geven aan duurzame verandering op basis van geleerde technieken en methoden. De Masterclass wordt begeleid door Buro Wisselstroom en bekostigd via de transitiemiddelen. Doel is ook om met elkaar een duurzaam innovatieplatform voor de ouderenzorg in de regio Haaglanden te realiseren.

Quincey Ruis, teammanager Wijkzorg bij Saffier blikt terug op de start van de nu al succesvolle masterclass.

“De foto’s spreken voor zich, het zijn interactieve dagen waarbij er veel ideeën en theorieën over en weer gewisseld zijn met andere deelnemers vanuit verschillende (zorg)organisaties. Ondersteund door mijn collega’s Saffierianen vertel ik bijvoorbeeld over één van onze uitwerkingen op vraagstukken. Dit geeft vanuit verschillende perspectieven mooie en nieuwe inzichten. De dagen zijn zeer leerzaam, we hebben meestentijds gesproken over het model gericht innoveren en duurzaam implementeren inclusief de visie en strategie die onderdeel van het proces uitmaken. Ook is behoefteonderzoek onder management en bestuur ter sprake gekomen, waarbij wij zelf in de huid van een bestuurder mochten kruipen in de vorm van een rollenspel. Dat leverde waardevolle inzichten op, met name om zaken vanuit een totaal ander oogpunt (en belangen) te bekijken. Daargelaten dat het ook zeer hilarisch was hoe iedereen die schoen aantrok!”

“Ik kijk met veel plezier terug op de start. Complimenten aan iedereen die deze dagen tot een succes hebben gebracht.” Aldus Quincey.

Thema
Zorgvernieuwing & technologie
Soort item
Nieuws
Thema tags
innovatie
technologie
Trefwoorden
duurzaamheid
innovatie
masterclass
transitiemiddelen
Contactpersoon