Balans werk & mantelzorg

Stichting Werk & Mantelzorg

De invloed die mantelzorg heeft op het werk wordt een steeds urgenter thema. 1 op de 4 werkenden combineert zijn of haar baan met mantelzorgtaken, en bij medewerkers in de zorg is dit zelfs 1 op 3. Deze combinatie niet altijd gemakkelijk. Maar als mantelzorg een onderwerp van gesprek is kun je overbelasting, verzuim, verminderde productiviteit en mogelijk zelfs verloop van personeel voorkomen. Want mantelzorg vriendelijke werkgevers zorgen niet alleen goed voor hun grootste kapitaal: de eigen medewerkers, maar bereiden zich ook voor op de toekomst en de veranderende arbeidsmarkt. De Stichting Werk & Mantelzorg zet zich in voor werkgevers die mantelzorgvriendelijk willen werken en biedt hulp en ondersteuning.

Samen met 9 andere werkgevers uit diverse branches ga je in maximaal een jaar tijd aan de slag en word je ondersteund met (online) tools. Je krijgt tijdens online bijeenkomsten inspiratie vanuit reeds erkende en ervaren werkgevers, en er is een maatwerk budget vanuit de gemeente waar deelnemende werkgevers ondersteuning krijgen. Florence ging jullie voor!

Quote Florence – Sandra Schouten: “We hebben synergie gerealiseerd door heet thema te koppelen aan andere actuele HR Thema’s zoals vitaliteit, levensfasebeleid, duurzame inzetbaarheid, verzuim en Week van de Werkstress. Het heeft ons geholpen om een beter gesprek aan te gaan met onze medewerkers, waardoor zij veerkrachtiger en meer in balans aan het werk blijven én thuis mantelzorg kunnen blijven verlenen.”

Wie volgt? Voor meer informatie neem contact op met Martijn Tillema via m.tillema@werkenmantelzorg.nl of 06-11865894.

Platform MantelZorgBalans

Naast de stichting Werk&Mantelzorg voor werkgevers kunnen mantelzorgers gebruik maken van het platform balans.mantelzorg.nl. Deze is gemaakt samen met mantelzorgers en experts. De diensten die worden aangeboden zijn ontwikkeld op basis van ervaringen van mantelzorgers: waar lopen mantelzorgers die zorgen voor een ongeneeslijk zieke naaste tegenaan? Wat zou hen kunnen helpen? Het resultaat is MantelzorgBalans. Als je vragen hebt over MantelzorgBalans, neem dan contact op met balans@mantelzorg.nl.

Thema
Arbeidsmarkt
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
langdurige zorg
zorg thuis
Trefwoorden
mantelzorg
Contactpersoon