Verbindend Vernieuwen

Beter samenwerken met de Duurzame InnovatieTool.

In het onderwijs zijn veel initiatieven voor innovatie. Toch blijven échte vernieuwingen vaak uit. Hoe kan dat? Uit de literatuur blijkt dat samenwerken een rol speelt. Maar hoe draagt interne en externe samenwerking bij aan het verduurzamen van onderwijsinnovaties? In het praktijkgerichte onderzoek Verbindend Vernieuwen vonden we het antwoord op deze vraag in negen kernprincipes.

DIT is een instrument ontwikkeld door het consortium Verbindend Vernieuwen om met collega’s, studenten en partners in het werkveld in gesprek te gaan over hoe je met elkaar samenwerkt binnen onderwijsvernieuwingsprojecten. Als startpunt, tijdens de rit of om terug te blikken. DIT helpt om te ontsnappen aan de vluchtigheid van projecten en is een aanknopingspunt om met elkaar te praten over het proces van innoveren. Niet eenmalig, maar keer op keer.

Op de website van HAN vind je de DIT materialen en de handleiding terug. De materialen zijn geschikt voor thuisprint en zijn vrij te gebruiken.

Het consortium Verbinden Vernieuwen bestaat uit: HAN University of Applied Sciences, Alfa-college, MBO Amersfoort, ROC Mondriaan, Da Vinci College en Mediacollege.

Thema
Behoud & instroom
Soort item
Kennisbank
Thema tags
innovatie
Trefwoorden
onderwijs
opleiden
projecten
verbinden
vernieuwen
Contactpersoon