Toolbox Succesvol samenwerken in wijknetwerken gelanceerd

Een sterk wijknetwerk voor vitale burgers

De vitaliteit en gezondheid van burgers is gebaat bij de leefbaarheid van een wijk of dorp met sterke netwerken. Burgers en professionals kunnen samen met beleidsmakers en financiers in dit verband activiteiten organiseren. Het gaat om het bevorderen van welbevinden, eigen regie en gezondheid van de burgers.

Toolbox opzet wijknetwerk
De toolbox Succesvol samenwerken in wijknetwerken biedt burgers, vrijwilligers en (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals praktische instrumenten en methodieken voor het opzetten van een succesvol wijknetwerk op lokaal niveau.Hoe ga je concreet aan de slag? De toolbox is vraaggericht opgebouwd aan de hand van de volgende 4 fases:

  1. netwerk verkennen
  2. netwerk vormgeven
  3. netwerk verdiepen
  4. netwerk verankeren

Naast het stappenplan is een overzicht van tips voor succesvol samenwerken opgenomen. Bij de instrumenten -zoals een evaluatietool voor interprofessionele samenwerking- zijn veel inspirerende voorbeelden, verhalen en filmpjes uit de praktijk te vinden.

Duurzame zorg: dicht bij de burger
De toolbox brengt theorie en praktijk samen en kan bijdragen aan een versnelling van het integraal wijkgericht samenwerken. Interprofessionele samenwerking is nodig voor duurzame zorg. De kennis en ervaringen die zijn opgedaan in het project Een Sterk Wijknetwerk: burgers, professionals en onderwijs SAMEN vormen de basis voor de toolbox. In dit onderzoek zijn 2 proeftuinen en 5 praktijkprojecten betrokken. De samenwerkingspartners zijn:

Het project is gefinancierd door het ministerie van VWS.

Meer weten?
Vragen of meer weten over ”Succesvol samenwerken in wijknetwerken”?

Stuur een mailbericht aan:

  • Lectoraat.ozd@han.nl
Bron: HAN, Annelies Peters
Thema
Zorg thuis in de wijk
Soort item
Kennisbank
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
methodieken
netwerk verankeren
netwerk verdiepen
netwerk verkennen
netwerk vormgeven
toolbox
welzijnsprofessionals
wijknetwerk