Terugkijken: Webinar Crisiscommunicatie voor verpleeghuizen

Hoe reageer je op een crisis in je organisatie? Hoe communiceer je naar medewerkers, bewoners, familie en de buitenwereld? Dit waren enkele thema’s van het goed bezochte webinar ‘Crisiscommunicatie voor verpleeghuizen’. Tijdens het webinar gaf expert crisiscommunicatie Jeroen Hurkens een compacte workshop met tips en do’s en don’ts. Bestuurder Paul van Gennip van Het Parkhuis (Dordrecht) vertelde over hoe hij de coronacrisis in ‘zijn’ verpleeghuis heeft aangepakt.

Razendsnelle verspreiding

Op 30 april werd in Het Parkhuis het eerste geval van corona vastgesteld. Van de 185 bewoners raakten er 117 besmet. 31 mensen overleden als gevolg van de ziekte. 83 medewerkers liepen corona op. 86 bewoners genazen ook, benadrukt Van Gennip. Het virus kon zich de eerste periode verspreiden doordat veel bewoners en medewerkers wel besmet waren, maar geen symptomen vertoonden. Een goed beeld ontstond toen alle medewerkers en bewoners periodiek werden getest. Besmette bewoners werden bij elkaar gebracht op de eerste verdieping. Dit had voor zowel bewoners als medewerkers ingrijpende gevolgen.

Lees verder… 

Webinar Crisiscommunicatie terugkijken

Ruim 100 mensen keken 22 oktober 2020 live naar het webinar over crisiscommunicatie in de verpleeghuizen met de presentaties van  Jeroen Hurkens en Paul van Gennip. Vervolgens was er in de diverse ‘breakout rooms’ ruimte voor het stellen van vragen aan de beide inleiders. Ook waren er groepjes om in gesprek te gaan over andere relevante thema’s rondom crisiscommunicatie.

Bekijk het webinar hieronder terug.

Ga naar het Webinar Crisiscommunicatie of naar het verhaal met tips van Jeroen Hurkens

 

Thema
Langdurige zorg
Soort item
Kennisbank
Thema tags
langdurige zorg
Trefwoorden
corona
crisis
Crisiscommunicatie
Het Parkhuis
Jeroen Hurkens
Paul van Gennip
webinar