Gratis e-learning Verhoogd valrisico signaleren
Vallen is een groot probleem onder ouderen. Elke vijf minuten komt er een oudere op de spoedeisende hulp na een valongeval. Hoe kunnen we er voor zorgen dat ouderen zo min mogelijk vallen? Doe vandaag nog de gratis e-learning ‘Verhoogd valrisico signaleren en inschatten’.
Van 28 september tot en met 4 oktober is het Valpreventieweek. Een jaarlijks terugkerende week waarbij VeiligheidNL samen met landelijke partners en lokale (zorg)professionals door het hele land aandacht besteden aan bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie.
Verhoogd risico herkennen
Een eerste belangrijke stap in het voorkomen van valongelukken is het opsporen van ouderen met een verhoogd valrisico. Zorgverleners spelen hierin een belangrijke rol. Hoe herken je een verhoogd valrisico? Dat leer je in de e-learning ‘Verhoogd valrisico signaleren en inschatten’.
Naar de e-learning Verhoogd valrisico signaleren en inschatten op veiligheid.nl
E-learning gratis tot en met valpreventieweek
De e-learning duurt ongeveer 1,5 uur en is gratis tot en met de Valpreventieweek (vooraf registreren). Voor het volgen van de e-learning zijn 2 accreditatiepunten toegekend. Na de Valpreventieweek, vanaf 5 oktober, zijn de kosten van de e-learning zonder accreditatie €9,95 (excl. 21% BTW) en met accreditatie €29,95 (excl. 21% BTW).
Wat leer je?
In de e-learning leer je onder andere wat de omvang van de problematiek is en wat achterliggende oorzaken zijn. Je leert hoe je verhoogd valrisico signaleert en hoe je een oudere doorverwijst. Je krijgt adviezen over het voorkomen van een val en hoe je het gesprek kunt voeren met ouderen over valrisico’s en valpreventie.
Voor wie?
De e-learning is ontwikkeld voor (zorg)professionals in de ouderenzorg, die een signalerende rol willen en kunnen spelen. Zoals verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, praktijkondersteuners, paramedici en welzijnsmedewerkers. Maar ook teams of regionale samenwerkingsverbanden die meer kennis willen over valgevaar en valpreventie gezamenlijk willen oppakken.
Materialen Valpreventieweek
Op veiligheid.nl vind je een toolkit met materialen die je kunt downloaden en inzetten. Zo is er een handig vragenkaartje om het valrisico in te schatten en zijn er poster en banners. Ook is er een Facebook-pagina, waar deelnemers tijdens de Valpreventieweek hun verhaal of foto kunnen delen. Zo inspireren we elkaar om valongelukken bij ouderen te verminderen.
Naar de Valpreventieweek 2020 op veiligheid.nl