SPOT ON: Behoud medewerkers met uitdagend leer- en ontwikkelklimaat

Onvoldoende passende leer- en ontwikkelmogelijkheden. Dat is één van de belangrijkste vertrekreden voor zorgmedewerkers. Maar hoe houd je de medewerkers met een actieve vraag naar persoonlijke ontwikkeling binnen boord? Hiermee gaan we aan de slag tijdens de themabijeenkomst op dinsdag 22 juni.

In de sector Zorg en Welzijn verlaat 39% van de werknemers de werkgever binnen twee jaar. Dit blijkt uit het landelijk uitstroomonderzoek van RegioPlus. De twee belangrijkste redenen voor vertrek zijn: Uitdaging in de werkzaamheden en loopbaanmogelijkheden. Zonde, want behoud van personeel is juist een belangrijk onderdeel in de aanpak van het capaciteit vraagstuk.

Op welke manier speel je handig en flexibel in op de leer- en ontwikkelbehoeften van medewerkers? Wat komt hierbij kijken, hoe ga je aan de slag en zet je de stap om verder te gaan dan alleen het opleidingsaanbod. Een aantal organisaties delen hun aanpak, ervaringen en geleerde lessen. Ze geven een inkijkje in de manier waarop zij hun leer- en ontwikkelklimaat hebben ingericht. Daarnaast is er voldoende ruimte om casussen en tips uit te wisselen.

Over de sprekers

Sabya van Elswijk is programmamanager van ‘Leren is Werken, Werken is Leren’, een samenwerkingsverband van 15 VVT organisaties en 3 ROC’s in Noord-Holland Noord. Samen hebben zij een praktische tool ontwikkeld. Deze tool is gericht op de bewustwording wat een goed leerwerkklimaat allemaal vraagt. Tijdens deze bijenkomst vertellen zij meer over deze tool en de ervaringen binnen de regio en de impact die zij hiermee bereiken.

Tineke de Visser (Aafje Academie) vertelt over de ervaringen met de leercoaches bij Aafje. In 2016 startte deze pilot met veel betrokkenheid van alle partijen, maar hoe is de realiteit anno 2021? De belangrijkste do’s & dont’s worden gedeeld. En… mogelijk nóg belangrijker: Wat heeft het daadwerkelijk opgeleverd voor de medewerkers in de praktijk?

Voor wie?

HR-managers en -professionals, opleidingsfunctionarissen, teamleiders, managers in de verpleeghuissector en business partners.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: dinsdag 22 juni
  • Tijd: 15.30 – 17.00 uur
  • Locatie: online, achter je laptop.
Datum en tijd

dinsdag juni 22, 2021

15:30 - 17:00

Locatie

Online