Categorieën
Algemeen

Kamerbrief: 10 geleerde lessen coronamaatregelen verpleeghuizen

In zijn kamerbrief van donderdag 16 juli 2020 geeft minister Hugo de Jonge een overzicht van geleerde lessen op 10 onderwerpen rondom de coronamaatregelen en het beleid binnen verpleeghuizen. De lessen zijn opgesteld samen met onafhankelijke experts (ouderengeneeskunde en hygiëneveiligheid), cliëntenorganisaties, beroepsorganisaties en brancheorganisaties en zijn erop gericht om een tweede besmettingsgolf te voorkomen dan wel voorbereid te zijn als deze zich onverhoopt voordoet. Hiermee geeft de minister uitvoering aan de motie-Marijnissen/Bergkamp die op 9 juni in de Tweede Kamer werd aangenomen.

‘Met de huidige ervaringen, inzichten en capaciteit staan we er nu veel beter voor dan in maart het geval was’, schrijft minister Hugo de Jonge in zijn brief. Lees verder op de website van Thuis in het Verpleeghuis.