Categorieën
Algemeen

Verpleeghuizen zitten klem tussen corona en hitteadvies

Verpleeghuizen worstelen met het Nationaal Hitteplan nu het RIVM adviseert om terughoudend te zijn met het gebruik van ventilatoren vanwege het gevaar van coronabesmetting. Met name in oude huizen zijn ventilatoren de enige gebouwelijke voorziening die verkoeling kunnen brengen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) activeert vanaf woensdag 24 juni 2020 het Nationaal Hitteplan voor een deel van Nederland. Het hitteplan geldt voor de provincies Limburg, Noord Brabant, Zeeland, Gelderland, Overijssel, Zuid-Holland en Utrecht. Het RIVM roept instanties en burgers op extra zorg en aandacht te besteden aan kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen door het warme weer te beperken.

Lees meer op Skipr.