Categorieën
Algemeen

‘Corona is lastig uit te leggen’

Cato Habets (30) werkt als sociaalpedagogisch werker bij Middin met mensen met een beperking. Ze zit in het derde jaar van de hbo-v en kon meedraaien in het verpleegkundig coronateam. ‘Heel uitdagend.’

“Toen ik hoorde dat er een speciale unit kwam voor cliënten met corona heb ik me meteen aangemeld. Het leek me een goede ervaring voor mijn opleiding. Middin stelde een team samen van vijftien mensen. Op de unit gaven we specialistische zorg aan negen cliënten met corona, waarbij we onder meer saturatie en pols monitorden, en extra zuurstof gaven. De meesten van hen hadden een verstandelijke beperking.

Acute zorg verlenen bij ernstig zieke mensen ligt me goed, heb ik ontdekt. Je moet kritisch observeren, zorg op maat geven en snel schakelen met artsen. Ook klinisch redeneren vond ik interessant. Eén vrouw wilde steeds haar zuurstofbril niet in haar neus en toen ineens wel. We overlegden samen: waardoor zou dat komen? Ook belden we de begeleiders van de locaties waar de cliënten woonden om meer informatie te krijgen. Heel uitdagend allemaal, ik heb er veel van geleerd.”

Lees meer op V&VN.