Categorieën
Algemeen

CIZ. Vanaf 15 juni geleidelijk opstarten huisbezoeken

Medewerkers van het CIZ gaan, indien mogelijk, vanaf 15 juni weer op huisbezoek bij behandel- en zorginstellingen. Medewerkers bezoeken instellingen als deze coronavrij zijn en als de gezondheid van de cliënt en medewerker van het CIZ gewaarborgd blijft.

Uiteraard is dit alleen mogelijk als de behandel- of zorginstelling de mogelijkheid biedt om op huisbezoek te komen. Hierbij geldt:

  • dat de instelling coronavrij moet zijn
  • alle aanwezigen geen klachten hebben
  • er gedurende het hele bezoek 1,5 meter afstand gehouden kan worden of als er een gesloten gespreksruimte aanwezig is

Daarnaast beschikt de medewerker van het CIZ over desinfecterende handgel en een mondkapje. Het mondkapje is aanvullend op de 1,5 meter en kan naar eigen inzicht gebruikt worden.  De ervaringen van de eerste huisbezoeken vanaf 15 juni worden meegenomen. Er wordt daarna gekeken of we per 1 juli kunnen starten met huisbezoeken bij de cliënt thuis. Ook bij deze huisbezoeken geldt dat de gezondheid van de cliënt en medewerker van het CIZ gewaarborgd blijft. Onder dezelfde voorwaarden als hierboven benoemd.

Als een digitaal huisbezoek mogelijk is, heeft dat de voorkeur van het CIZ.

*Alle data zijn onder voorbehoud. Een aanpassing is mogelijk als het overheidsbeleid daarom vraagt.