Categorie├źn
Algemeen

Handreiking bezoekbeleid verpleeghuizen ten tijde van corona (versie 20 mei)

Vanwege de coronapandemie waren verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg vanaf 20 maart gesloten voor bezoek ter bescherming van de kwetsbare bewoners en zorgprofessionals. Deze beschermingsmaatregel trekt een enorme wissel op bewoners, naasten en zorgprofessionals. Vanaf 11 mei is een gefaseerde en gecontroleerde versoepeling van de bezoekregeling gestart op 26 locaties. Vanaf 25 mei is deze bezoekregeling verder versoepeld. Voor het organiseren van de bezoekregeling hebben de veldpartijen ActiZ, Alzheimer Nederland, LOC, NIP, Verenso, V&VN en Zorgthuisnl een handreiking bezoekbeleid opgesteld. Deze wordt steeds geactualiseerd.

Lees verder op Thuis in het Verpleeghuis.