Categorieën
Algemeen

Bezoek mag per 25 mei in alle verpleeghuislocaties die er klaar voor zijn

Minister De Jonge wil graag perspectief bieden aan bewoners en naasten van verpleeghuizen, met een gecontroleerde en gefaseerde aanpak om risico’s zoveel mogelijk te minimaliseren. Gezien het positieve verloop van de eerste fase van de verruiming van de bezoekregeling, kan per 25 mei fase 2 in gang gezet worden. Daarbij mag iedere verpleeghuislocatie die aan alle eisen voldoet, bezoek toelaten volgens de geldende randvoorwaarden. Dit schrijft De Jonge vandaag, 20 mei, in zijn brief aan de Tweede Kamer met een update over alle coronamaatregelen.

Er is geen maximum aan het aantal verpleeghuislocaties dat mag meedoen aan fase 2. Een zorgaanbieder die een verpleeghuislocatie weer open wil stellen voor bezoek, meldt zich bij de GGD in zijn regio.

Lees meer op de site van Thuis in het Verpleeghuis.