Categorieën
Algemeen

Rode Kruis WhatsApp-Hulplijn voor anderstaligen

De Rode Kruis Hulplijn is nu ook bereikbaar voor mensen die geen Nederlands spreken. Hebben zij een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat ze in quarantaine of thuisisolatie zitten vanwege het coronavirus, dan kunnen ze terecht bij speciale WhatsApp-nummers. Ook kunnen naasten iemand opgeven die elders in het land woont, maar bij wie ze graag willen dat het Rode Kruis een oogje in het zeil houdt of boodschappen doet. Voor iedereen die Nederlands spreekt, is de Rode Kruis Hulplijn nog altijd telefonisch bereikbaar van maandag t/m zondag tussen 9:00 – 21:00 uur: 
070-4455 888.

De WhatsApp-Hulplijn voor anderstaligen is op dit moment beschikbaar in de volgende talen:
Turks, Tamazight (Berbers)Marokkaans-Arabisch