Categorieën
Algemeen

25 verpleeghuizen starten met nieuwe bezoekregeling

Vanaf maandag 11 mei gaat een nieuwe bezoekregeling gelden op 25 verpleeghuislocaties, waar onder strikte voorwaarden één vaste bezoeker per verpleeghuisbewoner wordt toegestaan. Met de kennis en ervaring die wordt opgedaan op deze locaties, kan de nieuwe bezoekregeling vanaf 25 mei mogelijk voor meer verpleeghuislocaties gelden. Dit maakte minister De Jonge op 6 mei bekend tijdens de persconferentie over de aangepaste coronamaatregelen. 

Per GGD-regio kan één verpleeghuis deelnemen aan de aangepaste bezoekregeling. Volgende week zal bekend worden om welke 25 verpleeghuislocaties het gaat.

De directeur Publieke Gezondheid van de desbetreffende GGD-regio zal bepalen welk verpleeghuis mag beginnen met de aangepaste bezoekregeling.

Lees meer op de site Thuis in het Verpleeghuis.