Categorieën
Algemeen

Vanaf 11 mei test met bezoek aan verpleeghuizen

Vanaf maandag 11 mei zal er een test gedaan worden met een bezoekregeling voor verpleeghuizen. Dat heeft minister Hugo de Jonge op de persconferentie (6 mei) bekend gemaakt. In alle 25 GGD-regio’s wordt een pilot gestart met een ruimere bezoekregeling voor verpleeghuizen. Per regio één verpleeghuis, om te kijken hoe het bezoek kan worden toegelaten.

Met de ervaring die wordt opgedaan op deze pilotlocaties wil het kabinet stapsgewijs en voorzichtig de bezoekregeling op steeds meer verpleeghuislocaties verruimen. De bedoeling is dat de 25 zorgorganisaties volgende week bekend worden gemaakt.
Vanaf 11 mei begint in iedere GGD-regio één verpleeghuis met een aangepaste bezoekregeling. Als de bezoekregeling in de praktijk goed werkt, dan is het de bedoeling dat per 25 mei in meer verpleeghuislocaties beperkt bezoek kan plaatsvinden. Dit wordt in de week vóór 25 mei door het kabinet besloten.

Lees meer op de site van Zorg voor Beter.