Categorieën
Algemeen

Ondervoeding maakt ouderen vatbaarder voor COVID-19

De coronacrisis zorgt voor een grotere kans op ondervoeding bij ouderen, wat hen vatbaarder maakt voor COVID-19. ‘Je moet je als verzorgende afvragen: heb ik echt alles geprobeerd om deze cliënt beter te laten eten of drinken?’0

Dit zegt lector en bijzonder hoogleraar Voeding en Beweging Peter Weijs van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Goede voeding en voldoende beweging is een uitdaging voor deze kwetsbare groep, door de thuisisolatie. ‘Je hoort veel over eenzaamheid bij ouderen, maar er ligt een gevaar op de loer waar ik me meer zorgen over maak: ondervoeding’, stelt hoogleraar Peter Weijs. Ouderen en kwetsbaren worden door de overheid geadviseerd om thuis te blijven. Dit betekent dat naasten in principe hun boodschappen doen. ‘Het is te hopen dat dit daadwerkelijk gebeurt’, aldus Weijs.

Lees meer in het Tijdschrift voor Verzorgenden (TVV).