Categorieën
Algemeen

Bezoekregeling en corona: voorbeelden, tips en afwegingen

Voorzichtig wordt er gesproken over mogelijke ‘verruiming’ of ‘versoepeling’ van de bezoekregeling in verpleeghuizen. De afweging om onze kwetsbare ouderen te beschermen middels een bezoekverbod staat vaker ter discussie. Aan de ene kant staat veiligheid voorop, maar aan de andere kant heeft het niet zien van familie veel impact op onze ouderen. In dit artikel zetten we voorbeelden van bezoek in het kader van corona zoals ‘coronahuisjes’, raambezoek, hoogwerkers en andere afscheidingen op een rij en laten we vier organisaties aan het woord. Daarbij geven ze aan welke overwegingen meespelen voor een specifieke keuze en welke maatregelen genomen zijn om dit veilig voor iedereen te kunnen realiseren.

Lees meer op de site Thuis in het verpleeghuis.