Categorie├źn
Algemeen

Minister De Jonge wil vanaf 11 mei test met bezoek in verpleeghuizen

Een eerste groep verpleeghuizen kan vanaf 11 mei onder strenge voorwaarden weer in beperkte mate bezoekers toelaten, bevestigt het ministerie van Volksgezondheid berichtgeving in het Nederlands Dagblad.

“We moeten zoeken hoe we het menselijke aspect, en wat medisch noodzakelijk is, beter kunnen combineren”, zegt minister De Jonge van Volksgezondheid in de krant. Sinds 20 maart geldt een strikt bezoekverbod voor verpleeghuizen. Er wordt alleen bezoek toegelaten bij mensen die stervende zijn. In een derde van de verpleeghuizen in ons land zijn coronabesmettingen vastgesteld. Het handhaven van een totaal bezoekverbod is volgens De Jonge niet langer acceptabel.

Hij komt daarom nu met een voorstel dat hij op 4 mei voorlegt aan het Outbreak Management Team. Op 6 mei wil De Jonge vervolgens een besluit nemen, zodat er over twee weken met een proef begonnen kan worden.

Lees meer op NOS.nl.