Categorie├źn
Algemeen

‘Nog steeds te weinig beschermende middelen verpleegtehuizen en thuiszorg’

Verpleeghuizen en de thuiszorg kampen nog steeds met tekorten aan beschermende middelen tegen het coronavirus. Dat meldt vakbond NU’91 na eigen onderzoek. Volgens de zorgvakbond is het “schokkend dat mensen die in de frontlinie werken nog steeds onvoldoende beschermd zijn”.

Twee weken geleden zei minister De Jonge van Volksgezondheid met een nieuwe verdeelsleutel te komen voor de verdeling van beschermingsmiddelen. Uit de antwoorden van de 600 deelnemers aan het onderzoek blijkt dat er een kleine verbetering zichtbaar is, maar dat is volgens 47 procent van de zorgmedewerkers nog niet voldoende.

Ze melden tekorten aan onder meer mondkapjes, schorten en handschoenen. Ook worden zorgmedewerkers volgens 45 procent te weinig of te langzaam getest op covid-19. Met name in de thuiszorg voelen medewerkers zich onveilig, omdat het daar niet is toegestaan om beschermende middelen in te zetten als er geen verdenking van een besmetting is.

Lees meer op NOS.nl.