Categorieën
Algemeen

Vervoer van COVID-19 (verdachte) patiënten door Rode Kruis

In district Hollands Midden is het Rode Kruis voor diverse zorgorganisaties ingezet om het vervoer van COVID-19 (verdachte) patiënten te realiseren. Door een aantal organisaties wordt daar al dankbaar gebruik van gemaakt. Zij vervoeren bijvoorbeeld zorgvragers vanuit een VVT-instelling naar het ziekenhuis voor controles, rijden voor een aantal HAPs om patiënten die geen eigen vervoer hebben naar de CoronaHAP te vervoeren voor onderzoek (dat scheelt weer een rit met de arts) en brengen patiënten die met ontslag mogen maar geen eigen vervoer hebben, weer naar huis.  Dit alles wordt gedaan door Rode Kruis vrijwilligers in speciaal daarvoor ingerichte bussen. Het is ook mogelijk om daarin een rolstoel te vervoeren. Zij vragen per rit één set PBM voor de bijrijder die zorg draagt voor de patiënt. Graag zijn zij ook u van dienst! Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-55209321.  Heeft u een directe vervoersvraag? U kunt een rit aanvragen via 071-2032227. Zij helpen u dan graag verder.  

Renske van Dijk, Vervoersondersteuning District Hollands Midden rvdijk@rodekruis.nl +31655209321