Categorieën
Algemeen

Het belang van goed schoonmaken bij corona in het verpleeghuis, update 23 april

Het goed schoonhouden van de ruimtes en materialen is altijd een belangrijk aspect van de zorg, maar in tijden zoals deze van extra groot belang. ‘In deze tijd van de corona pandemieën is het belangrijk dat schoonmaken plaats vindt door professionals. Schoonmaken is echt een vak apart’, aldus Simone Krooshof, deskundige infectiepreventie. We hebben alle schoonmaakrichtlijnen en -adviezen voor je op een rij gezet.

Hygiënisch werken is niet alleen een kwestie van goede persoonlijke hygiëne, handen wassen en gebruik maken van handschoenen, maar ook van het goed schoonmaken van ruimtes en materialen.

We geven een samenvatting van de richtlijnen die op dit moment van belang zijn. Op de website van het RIVM zijn de richtlijnen terug te vinden omtrent schoonmaken en hygiënisch werken in het verpleeghuis. De verpleeghuissector valt onder de volgende richtlijn: Hygiënerichtlijn voor verpleeghuizen, woonzorgcentra en kleinschalig wonen

Lees verder op de site van Thuis in het Verpleeghuis.