Categorieën
Algemeen

Factsheet Ramadan tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft een grote impact op onze samenleving. De effecten zijn overal voelbaar. Ook bij  islamitische gemeenschappen. Omdat bijeenkomsten boven de 30 personen verboden zijn, vinden bijvoorbeeld de meeste diensten in moskeeën niet meer plaats.
Ook zijn er vragen en zorgen van moskeebestuurders, voorgangers en individuele moslims over de Ramadan die dit jaar rond 23 april begint en rond 23 mei eindigt met ‘eid ul fitr’ (Suikerfeest). Er zijn vragen over de organisatie van iftars, avondgebeden (taraweeh) en het samenzijn met elkaar en familie en over donaties tijdens de Ramadan. Daarnaast zijn er zorgen over (mogelijke) samenscholing van jongeren.
De Expertise- unit Sociale Stabiliteit heeft hierover gesproken met stakeholders binnen islamitische gemeenschappen. Uit deze gesprekken kwamen bruikbare tips en good practices naar voren. Deze zijn gebundeld in een factsheet.
Download de factsheet

Netwerk NOOM.