Categorieën
Algemeen

Besmette daklozen kunnen uitzieken in vijftig portocabins rond ADO-stadion

Den Haag gaat al dan niet met corona besmette daklozen opvangen in vijftig portocabins op het parkeerterrein van het ADO-stadion. Dat heeft de gemeente zojuist bekendgemaakt. ,,Daklozen die ziek zijn, maar geen dak boven hun hoofd hebben, kunnen hier tijdelijk  worden opgevangen”, zegt wethouder Bert van Alphen.

Eind deze week start de bouw van de tijdelijke corona-zorglocatie bij het Cars Jeans Stadion die mogelijk wordt gemaakt door het burgerinitiatief DoneerEenDorp en door voetbalclub ADO Den Haag. ,,Ik ben ontzettend blij dat wij dit dankzij hen en de Kessler Stichting zo snel kunnen realiseren”, stelt de wethouder maatschappelijke opvang. 

Voor Haagse dak- en thuislozen die ziek zijn is het niet  mogelijk om aan alle RIVM-richtlijnen te voldoen. Al is het maar omdat zij geen thuis hebben om te kunnen uitzieken.  Op de nieuwe locatie  kunnen de zieke daklozen, al dan niet besmet met corona, in thuisisolatie. Zodra de patiënten hersteld zijn, worden zij overgeplaatst naar de noodopvang.

Lees meer in het AD.