Categorieën
Algemeen

Leefstijlmonitoring biedt ondersteuning aan mantelzorger in coronacrisis

De coronacrisis zorgt voor vele uitdagingen zoals het contact tussen de mantelzorger en de alleenwonende vader met dementie. Als mantelzorger kun je niet meer fysiek langs. Terwijl je meer dan ooit de geruststelling wilt dat het goed gaat met je vader. Dit kan door inzet van leefstijlmonitoring, zonder camera’s, maar met sensoren. Zo houd je als mantelzorger overzicht.

Leefstijlmonitoring geeft inzicht in het leefpatroon van vooral alleenwonende mensen met bijvoorbeeld dementie of een verstandelijke beperking. De mantelzorg kan veranderingen in het activiteitenpatroon vaststellen door het volgen (monitoren) van wat iemand doet. Bijvoorbeeld als hij of zij ’s nachts gaat dwalen. Het systeem zelf registreert en meldt ook opvallende veranderingen in het dagelijks leefpatroon.

Een systeem voor leefstijlmonitoring bestaat uit sensoren in de woning, een computerprogramma en een app voor een smartphone en/of webpagina die de mantelzorger kan bekijken.

Lees meer op de site van Zorg voor Beter.