Categorieën
Algemeen

Communiceren over corona met ouderen

Zorgverleners, crisisteams en beleidsmakers staan voor de uitdaging om ouderen te informeren over het coronavirus en de maatregelen. Wetenschappers en experts op het gebied van ouderencommunicatie bundelen kun kennis voor 10 tips voor effectieve communicatie met ouderen. 

De 10 tips van de wetenschappers en experts vatten hun inzichten samen uit de literatuur en eigen onderzoek naar communicatie met ouderen. Zij gaan uit van positieve beeldvorming. De meeste ouderen wonen thuis en zijn nog actief. Dus spreek hen aan op hun verantwoordelijkheidsgevoel. Laat de goede voorbeelden zien in de media. Dat is inspirerend en versterkt de positieve norm. Het feit dat ouderen voor vol worden aangezien is erg belangrijk. Vaak gaat de communicatie over ouderen die kwetsbaar, ziek en niet meer zelfstandig zijn, terwijl het grootste deel van de ouderen gezond is en nog zelfstandig.

Lees meer op de site van Zorg voor Beter.