Categorieën
Algemeen

NZa: beleidsregel SARS-CoV-2 in mei verwacht

Verpleeg- en verzorgingshuizen mogen door de corona-crisis niet in de financiële problemen komen. Daarover zijn door verschillende partijen met de zorgkantoren afspraken gemaakt. De NZa heeft opdracht gekregen om een deel van deze maatregelen in beleidsregels uit te werken. De beleidsregel SARS-CoV-2 virus voor zorgaanbieders in de langdurige zorg wordt naar verwachting in mei gepubliceerd.

De NZa maakt in overleg met de brancheorganisaties, Zorgverzekeraars Nederland en het Zorginstituut een beleidsregel SARS-CoV-2 virus voor zorgaanbieders in de langdurige zorg. Deze geeft zorgaanbieders de mogelijkheid om de financiële gevolgen van de corona uitbraak vergoed te krijgen.

Lees meer op de site van Thuis in het Verpleeghuis.