Categorieën
Algemeen

Veel animo zorgmedewerkers voor coronatest GGD Haaglanden

 Sinds maandag 6 april 2020 hebben ruim 750 zorgmedewerkers die wonen of werken in regio Haaglanden zich bij de testlocatie van de GGD gemeld voor een test op het coronavirus. 

Het gaat om medewerkers in de huisartsenzorg, thuiszorg, verpleeghuiszorg, woonzorgcentra, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, ambulancezorg of verloskunde. Ziekenhuispersoneel wordt door het ziekenhuis zelf getest. Door een versoepeling van het testbeleid kunnen nu alle zorgmedewerkers die belangrijk zijn voor de continuïteit van de zorg bij klachten door de GGD getest worden. Denk bijvoorbeeld aan de brandweer, huishoudelijke hulp en politie.  

GGD Haaglanden heeft snel na de oproep van de overheid extra medisch en administratief personeel ingehuurd om een testlocatie voor zorgpersoneel in te richten. Deze testlocatie bevindt zich in de parkeergarage van het Van der Valk hotel in Pijnacker-Nootdorp. Er is veel behoefte bij zorgpersoneel om getest te worden. Daarom is de testlocatie op zowel 1e als 2e Paasdag open geweest. Er worden maximaal 150 medewerkers per dag getest, maar indien nodig kan deze capaciteit worden uitgebreid.

Lees meer de de site van GGD Haaglanden.