Categorieën
Algemeen

Beschermingsmiddelen inzetten op de juiste zorgplek

Dit weekend heeft Minister Martin van Rijn (Medische Zorg) een nieuw verdeelmodel vastgesteld voor mondmaskers. In het nieuwe model gaat het niet om een verdeling over de zorgsectoren, maar om een verdeling op basis van besmettingsrisico’s voor zorgverleners. De inspectie vindt het terecht dat beschermingsmiddelen worden verdeeld naar plekken waar ze het meest nodig zijn. Dat zijn zorgverleners in het ziekenhuis, maar evengoed zorgverleners in verpleegtehuizen en de andere zorgsectoren waar Corona-patiënten intensief worden behandeld. De inspectie krijgt veel signalen van zorgmedewerkers en zorgbestuurders die zich zorgen maken over de beperkte hoeveelheid persoonlijke beschermingsmiddelen.

Lees meer op de site van de IGJ.