Categorieën
Algemeen

Bijspringen in coronacrisis? Lees de handreiking voor voormalig verpleegkundigen en verzorgenden

Heb je als voormalig verpleegkundige of verzorgende al een aantal jaren niet meer je vak uitgeoefend? Bereid je er dan op voor dat er veel is veranderd. De zorg gaat sneller, er zijn nieuwe technieken ontwikkeld, protocollen kunnen veranderd zijn en je werkt met een ECD/EPD. Besef ook: in tijden van crisis kom je heftige situaties tegen en werk je vaak onder hoge druk. Zorg dat je hier op voorbereid bent en zo nodig in begeleid en bijgeschoold wordt. De handreiking van V&VN helpt je het antwoord op drie vragen te krijgen: wat kan ik, wat mag ik en hoe pak ik het aan. Daarnaast geeft de handreiking antwoord op vragen over je (verlopen) BIG-registratie. Ook staat beschreven welke regels er gelden in noodsituaties.