Categorieën
Algemeen

Coronatests voor zorgmedewerkers

Vanaf maandag 6 april is het testbeleid op het coronavirus voor zorgmedewerkers verruimd. Medewerkers met klachten van verkoudheid en/of hoesten zonder koorts kunnen worden getest als hun inzet nodig is in de directe patiëntenzorg. Eerder kon dit alleen bij beschikbaarheid van testen. Het gaat hierbij om zorgmedewerkers in verpleeghuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ.

Mogelijk wordt het testbeleid verder verruimd op basis van de aanwezige testcapaciteit. Tot nu toe werden alleen mensen die in het ziekenhuis werken getest als zij klachten hebben die aan het coronavirus doen denken. De testcapaciteit wordt uitgebreid van 4000 tests per dag naar 17.500 tests per dag half april.

Minister De Jonge (VWS): “Alle mensen die werken in de zorg, of dat nou in het ziekenhuis, in de thuiszorg, of in het verpleeghuis is, moeten erop kunnen rekenen dat zij hun werk veilig kunnen doen. Dat betekent onder meer dat we al het zorgpersoneel zouden moeten kunnen testen. Voor hun eigen geruststelling, en die van hun families. Maar ook ter bescherming van de kwetsbare mensen met wie zij vaak werken.”

Lees verder op Zorg voor Beter.

Hier de informatie COVID-19 testbeleid voor regio Haaglanden.