Categorieën
Algemeen

‘Erkenning voor mentale impact bij zorgverleners is wat nu telt’

Hoe zorgen we dat zorgwerkers het volhouden tijdens en na de coronacrisis? Zorgverleners en -organisaties kunnen terecht bij het landelijk contactpunt psychosociale ondersteuning. ‘Het gaat in deze fase vooral om erkenning en preventie’, zegt ARQ IVP-directeur Caroline Six.

Wat verpleegkundigen, artsen en andere medewerkers in de zorg mee maken in de coronacrisis is zeer ingrijpend. De mentale druk is enorm. Om te voorkomen dat mensen omvallen, is er sinds 1 april het landelijk contactpunt psychosociale ondersteuning ten tijde van de coronacrisis. ARQ IVP, onderdeel van het ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum, heeft het loket op 1 april geopend op verzoek van het ministerie van VWS en in samenwerking met het RIVM. Het contactpunt is zeven dagen in de week te bereiken tussen 08.30 -21.30 uur op telefoonnummer 088- 330 5500.

Lees meer in Zorgvisie.